Temastickning

Rosarios

Temastickning ”Julklappsracet”
När: 1-31 december
Månadens garn: BioBamboo av Rosarios4
Tävling: häftigaste julklappen (sponsras av Rosarios4)
Var: Facebook Online (klicka här)

Det är december och nu rullar allt på fort. Här samlas vi och diskuterar allt som har med julklappar att göra. Nya tips om härliga mönster varje dag! Unika, praktiska och enkla julklappar är mottot. Vill du tipsa om ett bra mönster, lägga upp bilder på egna julklappar (tänk bara på att dina vänner ser det) är du mycket välkommen! Låt dig inspireras och inspirera andra till en grönare Jul!

—————————————————————————–

restgarner

Temastickning ”UFOn och restgarner”
När: 2-31 januari 2014
Månadens garn: restgarn
Tävling: mest kreativa restgarnsprojektet (sponsras av Stickaboo)
Var: Online Facebook

Jag tror att vi alla har ett eller flera  stickprojekt som har legat och stirrat på oss i några månader. Dessa projekt kallas i stickvärlden för UFOn och är en förkortning för UnFinished Object. Denna temastickning är till oss som har sådana UFOn liggandes. Här kan vi få visa upp våra oavslutade stickprojekt, få stöd, pepp och hjälp från varandra för att överkomma svårigheterna. Du som har varit duktig på att avsluta dina stickprojekt kanske vill göra något åt dina restgarner i stället? Här hittar du även tips och idéer till restgarnsprojekt!

—————————————————————————–

Temastickning ”Sticka till barn”
När: 1-28 februari 2014
Var: Online (länken kommer snart)
Månadens garn: Eco Baby Ull

Det finns så många sockersöta saker att sticka för barn. Ugglemössor, hajvantar, sjörövartröjor eller bilhandskar – ja, det kan krävas en hel del kreativitet för att tillfredsställa alla dessa önskemål. Välkomna! Alla från nybörjare till avancerade stickare – det finns mönster som passar alla. Var med och sprid kreativ inspiration!

—————————————————————————–

TIDIGARE TEMASTICKNINGAR

IMG_2412

Socktoberfest ”Alla stickar sockor”
När: 1-31 oktober
Månadens garn: Onion Wool och Nettles
Tävling: Socktobertävling (sponsras av Onion)
Var: Facebook (klicka här för att komma till evenemanget)

En månad långt firande av sockor i alla dess former och färger. Var med och sticka tillsammans! Passa på att avsluta ett påbörjat sockprojekt eller börja ett nytt. Lär dig nya tekniker för hälstickning, avmaskning m.m. Du som har alltid stickat sockor från skaftet kanske vill lära dig att sticka en socka från tån och tvärtom? Har du aldrig stickat en socka förut så är det ett utmärkt tillfälle att lära dig det!

—————————————————————————————–

kauni logga

Temastickning ”Estnisk spetsstickning”
När: 1-30 september
Var: Facebook (klicka här för att komma till evenemanget)
Månadens garn: Kauni Lace

Alla är välkomna, från nybörjare till avancerade stickare – det finns spetsmönster som passar alla. Du får sticka i tunna garner och testa mönster hämtade ur den estniska traditionen. Var med och lär dig massor av roliga tekniker! Visa upp dina stickprojekt och inspireras av andra! Välkommen!

%d bloggare gillar detta: