Stickbeskrivning

Sjalen är stickad i paljettgarnet Diamante från Mondial. En fin glittrig accessoar till klänningar, blusar eller kavajer. Spetsmönstret är enkelt och består av ett mönstervarv som upprepas tills du känner dig nöjd med längden. För denna sjal behöver du 2 nystan av paljettgarnet Diamante från Mondial (hittar du här i 11 färger) och stickor nr 5. Sjalen blir ca 150 cm lång och 12 cm bred så det funkar med två 20 cm långa strumpstickor.

 

Lägg upp 33 maskor och sticka sedan (rätsidan) följande spetsmönster: kantmaska (lyft av utan att sticka), *1 rät maska, omslag, 1 rät maska, lyft 1 maska från vänster till höger sticka som om den skulle stickas rät, sticka sedan ihop de nästa två maskorna rätt, dra nu den lyfta maskan över de två ihopstickade maskorna, 1 rät maska, omslag**, 1 rät maska, 1 avig maska. Upprepa mönstret från *till ** varvet ut.

 

Vänd arbetet och sticka aviga maskor detta varv (och alla kommande aviga varv) tillbaka. Upprepa mönstervarvet och avigvarvet tills du har ca 0,5 meter kvar av garnet. Kontrollera då och då att du har 33 maskor på stickan.  Avsluta med ett varv räta maskor och maska av.

 

Ett snabbt och lätt handarbete med fint resultat.

Ladda ner mönstret som PDF.

Lycka till!

Eva

Om författaren

Senaste nytt

Mönster: sjalen Diamante

Stickbeskrivning Sjalen är stickad i paljettgarnet ..

Mönster: Långhelgssjalen

Jag var så sugen på ett avkopplande stickprojekt ..

Mönster: stickade badpuffar

För en friskare kropp och knopp! En lätt ..

Mönster Halvvantar med virvelmudd i alpacka

Mjuka och gosiga halvvantar i ett härligt ..

Kommentarer / Inga svar

Lämna en kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om Stickaboo

Stickaboo är ett forum som handlar om kreativ stickning och virkning. Här kan du hitta intressanta mönster, följa olika temastickningar och delta i tävlingar. Välkommen!

Ekologiskt bomullsgarn från Mondial

Paljettgarn från Mondial

%d bloggare gillar detta: