kampanj

Ett glatt och somrigt mönster med inspiration av den klassiska afrikanska blomman. Glasunderlägg virkade i fantastiska hampagarnet Number One Hemp.

Material: hampagarnet Number One Hemp (tillgängligt i 9 olika färger)
(finns att köpa på www.stickabooden.se).

Virknål: 3 mm

Garnåtgång: ca 10 gr per underlägg. 1 nystan ger dig ca 5 stycken enfärgade underlägg. Jag rekommenderar att du använder minst 2 färger för roligare resultat. En färg för varv 3 och varv 4 formar blombladen och en kontrasterande färg behövs för resten av blomman.

Varv 1. Virka 6 lm och virka ihop dem till en ring med 1 sm.

Varv 2. Virka 3 lm som blir den första stolpen, 1 st, 1 lm, 2 st. *2 st, 1 lm,*. Upprepa från * 3 gånger så att du har 6 par av st och avsluta med 1 sm i 3 lm i första st. Byt färg.

Varv 3. I första lm bågen virkar du nu 3 lm som blir den första stolpen, 1 st, 1 lm och 2 st. Virka *2 st, 1 lm och 2 st* i nästa luftmaskebåge och upprepa varvet ut. Avsluta med 1 sm i 3 lm i första st.

Varv 4. I första lm bågen virkar du nu 3 lm som blir den första stolpen, 2 st, 1 lm och 3 st. Virka *3 st, 1 lm och 3 st* i nästa luftmaskebåge och upprepa varvet ut. Avsluta med 1 sm i 3 lm i första st.

Varv 5. Virka 3 lm som blir den första stolpen, 9 st i lm bågen. Virka så 10 st i varje lm båge. Avsluta med en sm i 3 lm i första st. Byt färg.

Varv 6. Virka en lm och sedan fm i varje m varvet runt och avsluta med 1 sm. Virka detta avslutande varv litet lösare än vad du brukar så att blomman får en fin och jämn kant.

Fäst trådarna. Pressa blomman lätt med en blöt handduk så att den får en fin och slät form och låt den torka om det behövs. Klart!

Lycka till!

Eva på Stickaboo

bloggen

Om författaren

Senaste nytt

Mönster: sjalen Diamante

Stickbeskrivning Sjalen är stickad i paljettgarnet ..

Mönster: Långhelgssjalen

Jag var så sugen på ett avkopplande stickprojekt ..

Mönster: stickade badpuffar

För en friskare kropp och knopp! En lätt ..

Mönster Halvvantar med virvelmudd i alpacka

Mjuka och gosiga halvvantar i ett härligt ..

Kommentarer / Inga svar

Lämna en kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om Stickaboo

Stickaboo är ett forum som handlar om kreativ stickning och virkning. Här kan du hitta intressanta mönster, följa olika temastickningar och delta i tävlingar. Välkommen!

Ekologiskt bomullsgarn från Mondial

Paljettgarn från Mondial

%d bloggare gillar detta: