”Sock n’ roll” – vill du sticka med?

c201d1_d54eb70a69d14ac1a8650ceb38ce2c65

 

Stickar du mer än du kan använda själv eller ge bort? Skänk det till behövande i Lettland. Just nu i samarbete med Föreningen Samariterna i Lettland pågår en insamlingskampanj av stickade plagg. Vi har redan fått många brev från flerbarnsfamiljer som har beskrivit sina behov. Det är framförallt varma sockor, vantar, mössor, tröjor som behövs i alla storlekar. Listan är lång och vi inser redan nu att vi inte kommer att kunna hjälpa alla på en gång, men vi kan göra något i alla fall!

Målet med ”Sock n’ Roll insamlingen” är att samla in ca 200 ullsockor i olika storlekar.  Insamlingen pågår mellan 1 december 2014 – 31 januari 2015. Som bidragsgivare är du även välkommen att sticka, virka och skicka det du har lust med – allt kommer till nytta! Du får gärna skänka även begagnade stickade plagg bara de är rena och hela.

Skänk garn! Har du mycket restgarner hemma, kan du skänka garnerna till våra hjälpstickare – de är alltid glada att ta emot garn som de kan omvandla i stickade eller virkade plagg – behovet är konstant och allt restgarn används till välgörenhet. Du får en slumpvis utvald adress och skickar ditt garn till respektive person direkt.

Om projektet
Stickhjälpen med Stickaboo är ett samarbetsprojekt mellan Stickaboo och Föreningen Samariterna i Lettland med syftet att hjälpa behövande i Lettland. Projektet är ett sätt för dig som älskar att sticka eller virka att vara med och hjälpa människor som har det svårt.

onionsponsor

Till alla hjälpstickare
Alla hjälpstickare som har skänkt något till projektet deltar i utlottning av 5 garnkorgar (500 gr nässelgarn var) med varje stickat plagg som skänks. Detta gäller endast de egenstickade (ej begagnade) plaggen. Vinsten till utloggningen sponsras av garnbolaget ONION. Garnkorgarna lottas ut den 6 februari.

Allt garn som skänks till projektet skickas direkt till hjälpstickare. Vill du motta garn som andra skänker måste du skicka oss din adress.

Alla bidrag skickas till:
Stickhjälpen med Stickaboo
Mittspåret 17
18754 Täby

Vänligen märk ditt bidrag med ditt namn och e-post (så att vi kan tacka dig) och din adress (om du vill få lite garn tillbaka i fall någon skänker garn).

OBS! Insamlingen ”Sock n Roll” pågår till och med den 31 januari 2015.

Stick med och skicka värme till de behövande!

Eva på Stickaboo
———————————————–
Om Samariterna
Lettiska Föreningen Samariterna (LSA) är en frivillig, politisk och religiöst obunden, innovativ och dynamisk hjälporganisation som genomför olika praktiska hjälp-projekt med motto ”Hjälp att leva.”

LSA är en stor och välkänd organisation tack vore sina framgångsrika hjälpprojekt såsom ”För en mätt Lettland”, ”Stöd för vård” , ”Hjälp till misshandlade barn”, ”Säkerhetsknappen” och ”Första hjälpen”. Dessa projekt har räddat många liv och skapat en trygg miljö för många misshandlade barn och kvinnor och försätt tusentals människor med mat. Det är en av de största icke-statliga organisationerna i Lettland.

Internationellt är ”Samaritan International” en av världens största hjälporganisationer som genomför många praktiska projekt och har framstående kompetens inom sociala frågor, hälsa och utbildning.

Läs mer om Lettiska Föreningen Samariterna här.

Annonser

4 responses to “”Sock n’ roll” – vill du sticka med?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s