Hoppas att ni alla har haft en härlig sommar trots lite regn ibland, det har jag verkligen haft! Men nu är Stickaboo igång igen! Garnklubben har öppnats och det första utskicket är på väg till medlemmarna. Det finns några paket kvar som går i väg alldeles snart!

Sommaren har varit lugn här på bloggen, men nu börjar det hända grejer! Stickaboos första mysteriestickning (en klurig sådan) är ute nu! Mönstret delar jag ut gratis så att så många som möjligt kan vara med. Du kan ladda ner första ledtråden på Ravelry här:  till mönstret.

För er som inte hört om mysteriestickning förut – man får en ledtråd (en del av beskrivningen) som man stickar klart varje vecka och efter några veckor är den klar och då ser man vad det har blivit.  Det är roligt!

Till detta projekt har jag valt Onion Knits Organic Wool+Nettles som är tillverkad av ekologisk ull & nässelfiber. Det är ett naturligt alternativ till det vanliga sockgarnet och det har jag letat länge efter! Det är ett mjukt, fast och ganska tjockt garn. Nässelfibern gör garnet extra slitstarkt, du kan sticka såväl raggsockor som fritidströjor, mössor och halsdukar i garnet. Det är ett fantastiskt garn och jag är helt såld!  Du kan läsa mer om Onion på deras webbsida www.onion.dk  . Garnet är ganska nytt på marknaden, du kan kika på hur det ser ut här: till butiken. 

Jag kommer även att organisera ett par temastickningar på Facebook och Ravelry.

Temastickning ”Estnisk spetsstickning”
När: 1-30 september
Var: Facebook och Ravelry
Månadens garn: Kauni Lace
Alla är välkomna, från nybörjare till avancerade stickare – det finns spetsmönster som passar alla. Du får sticka i tunna garner och testa mönster hämtade ur den estniska traditionen. Var med och lär dig massor av roliga tekniker! Visa upp dina stickprojekt och inspireras av andra! Välkommen!

Länk till Facebook:  (klicka här)
Länk till Ravelry:  (kommer snart)

Socktoberfest ”Alla stickar sockor”
När: 1-31 oktober
Var: Facebook och Ravelry
Månadens Garn: Onion Wool + Nettles
En månad långt firande av sockor i alla dess former och färger. Var med och sticka tillsammans! Passa på att avsluta ett påbörjat sockprojekt eller börja ett nytt. Lär dig nya tekniker för hälstickning, avmaskning m.m. Du som har alltid stickat sockor från skaftet kanske vill lära dig att sticka en socka från tån och tvärtom? Har du aldrig stickat en socka förut så är det ett utmärkt tillfälle att lära dig det!

Länk till Facebook:  (kommer snart)
Länk till Ravelry:  (kommer snart)

Lite stickmys i höstmörkret med andra ord!
Må gott!
Eva

Om författaren

Senaste nytt

Mönster: sjalen Diamante

Stickbeskrivning Sjalen är stickad i paljettgarnet ..

Mönster: Långhelgssjalen

Jag var så sugen på ett avkopplande stickprojekt ..

Mönster: stickade badpuffar

För en friskare kropp och knopp! En lätt ..

Mönster Halvvantar med virvelmudd i alpacka

Mjuka och gosiga halvvantar i ett härligt ..

Kommentarer / Inga svar

Lämna en kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om Stickaboo

Stickaboo är ett forum som handlar om kreativ stickning och virkning. Här kan du hitta intressanta mönster, följa olika temastickningar och delta i tävlingar. Välkommen!

Ekologiskt bomullsgarn från Mondial

Paljettgarn från Mondial

%d bloggare gillar detta: